Надежда Нейнски коментира съставянето на кабинет:Вариантът за излизане от дълбоката политическа

...
Надежда Нейнски коментира съставянето на кабинет:Вариантът за излизане от дълбоката политическа
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Доста тъмни сили са разочаровани

Надежда Нейнски коментира съставянето на кабинет:

Вариантът за излизане от дълбоката политическа рецесия е основаването на евроатлантическо болшинство. Това съобщи в ефира на БиТиВи някогашният външен министър Надежда Нейнски.

Според нея съставянето на постоянен кабинет е могло да бъде направено и по различен метод. Тя разясни, че интервала след изборите е минал във взаимно опълчване.

По думите й отговорността на тези, които взеха решението за ротационния модел сега е огромна. Трябва да се построи доверие сред партиите, без него няма по какъв начин да се осъществят промените, разясни тя.

Нейнски уточни, че това което се основава има своите душмани. Доста тъмни сили са разочаровани. Очаквам мощна опозиция и опит да се разделят ГЕРБ и ПП/ДБ. Важно е и какво обръщение ще изпратят партиите до твърдия си електорат, добави тя.

Нейнски съобщи, че положително или неприятно, решението към този момент е взето. Тя акцентира, че построяването на взаимно доверие сред партиите не би трябвало да остава на назад във времето.

Местните избори ще са огромно предизвикателство за една сходна сглобка. Те са политическа действителност, през която тази иновация би трябвало да премине, уточни някогашният министър.

ГЕРБ и ПП/ДБ ще покажат дали евроатлантизма може да реши проблемите в България. Едно авторитетно, устойчиво държавно управление, ще може да взема решение външно и вътрешнополитическите проблеми, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР